Panduan Pengiklanan Google Ads

Masalah Nak Tingkatkan Jualan? Kini Anda Boleh Menguasai Enjin Carian Google Dengan Google Ads. Anda akan dibimbing langkah demi langkah walaupun zero dalam Google Ads sebelum ini.


Memperkenalkan..


Panduan Google Ads Pertama Dalam Bahasa Malaysia. Kini telah lebih 10 Tahun Dipasaran & Percuma Kemaskini.Pembeli 10 tahun lepas pun masih mendapat kemaskini percuma!

Panduan Adwords dilancarkan pada tahun 2008. Kini setelah 11 tahun, ia dikemaskini sepenuhnya dalam bentuk Video. Dengan cara ini proses kemaskini lebih pantas dan mudah difahami.

Setakat ini ia mengandungi sekurang kurangnya 23 Video yang menunjukan cara penggunaan Google Ads untuk pemasaran yang targeted di internet di enjin carian Google.Ia akan bertambah dari masa ke semasa.

Antara topik yang dicover dalam Video Panduan Adwords ini ialah:

1. Pengenalan Google Ads

Dalam video ini diterangkan tetang apakah Google Ads dan jenis-jenis iklan yang boleh anda lakukan dengan akaun anda. Terdapat 5 jenis akaun iaitu Search Network, Display Network, Video, App dan Shopping.


2. Buka akaun Gmail

Dalam video ini ditunjukkan cara untuk membuka akaun gmail bagi mereka yang tak tahu atau belum ada akaun gmail. Google mengunakan kaedah 1 akaun untuk semua perkhidmatan mereka. Dengan 1 akses ini, anda boleh akses pelbagai jenis perkhidmatan Google seperti gmail, adsense, adwords, blogger, drive dan sebagainya.


3. Buka Akaun Google Ads

Dalam video ini, untuk membuka akaun Google Adwords. Apa yang perlu anda sediakan ialah akaun gmail, kad kredit/debit dan juga laman web yang berfungsi.


4. Mencipta & Setting Iklan Search Network

Dalam video ini diterangkan cara langkah demi langkah untuk setting iklan Search Network. Anda juga ditunjukkan cara untuk mengelakkan berlaku pembaziran dengan mendapat klik daripada sumber selain google. Anda juga diterangkan bagaimana untuk dapatkan kos CPC murah.


5. Setting Google Analytics

Dalam video ini, anda diterangkan untuk mengunakan salah satu perkhidmatan Google Analytics iaitu salah satu perkhidmatan percuma Google. Ia adalah salah satu cara untuk mengumpul Audience List bagi kegunaan Remarketing yang diterangkan dalam Video Mencipta Kempen Remarketing Dalam Display Network atau teknik saka.


6. Fungsi & Location Untuk Perniagaan Tempatan

Dalam video ini menerangkan tentang kepenting setting location untuk perniagaan tempatan. Saya tunjukkan cara yang betul dan mendapatkan prospek yang targeted dengan cara ini.


7. Mendapatkan Idea & Kajian Keyword

Dalam video ini, anda diterangkan tentang cara mudah untuk mencari idea dan membuat kajian katakunci yang sesuai untuk produk dan laman web anda. 


8. Fungsi Keyword Matching

Dalam video ini, diterangkan jenis-jenis keyword mathing yang terdapat dalam Google Adwords dan bagaimana ianya berfungsi terhadap carian yang dilakukan di Google. 


9. Setting Kod Remarketing List/Audience List

Dalam video ini ditunjukkan cara untuk mendapatkan kod remarketing bagi tujukan mengumpul audience list. Ianya digunakan untuk mencipta iklan yang akan mengikut mereka yang pernah melawat laman web kita seperti saka dalam kepercayaan orang Melayu.


10. Ads & Extentions

Dalam video ini, diterangkan fungsi-fungsi extention yang terdapat dalam Google Adwords. Pengunaannya dapat membantu dalam meningkatkan impak iklan anda di mata pelawat. 


11. Quality Score & Ad Ranking

Dalam video ini diterangkan fungsi Quality Score dan juga bagaimana Ranking iklan di Google. Anda akan ditunjukkan cara untuk meningkatkan ranking iklan anda dengan mudah.


12. Pengurusan Akaun Adwords

Dalam video ini diterangkan cara untuk menguruskan akaun Adwords anda.


13. Post Mortem Search Terms

Dalam video ini ditunjukkan cara untuk membuat analisis trafik carian yang telah klik iklan anda. Saya terangkan bagaimana untuk menjimatkan kos dengan menapis keyword yang tidak memberikan hasil kepada kita.


14. Mencipta & Setting Iklan Google Display Network

Dalam video ini ditunjukkan cara untuk mencipta iklan Google Display Network termasuk iklan Remarketing.


15. Return Of Investment Pengiklanan

Dalam video ini diterangkan tentang ROI bagi pengiklanan di Google dan bila untuk Cut off jika kempen tidak memberikan hasil.


16. Billing & Payment

Dalam video ini, diterangkan bagaimana Billing Google dan bilakah ia akan dicaj.


17. Rumusan & Penutup

Ia adalah video penutup. Isu yang ditimbul dalam pengiklanan Google Ads.

Bonus

18. Fungsi Auction Insight Untuk Prestasi Kempen

Fungsi ini penting untuk memastikan prestasi iklan sentiasa dalam keadaan yang terbaik dan menguntungkan.

19. Strategi Mendapatkan CPC Yang Rendah Dalam Kempen Iklan

Inilah strategi penting dalam kempen saya  lakukan. CPC serendah 3 sen bukan satu mimpi.

20. Kupon Google Ads

Kalau nak jimat, kita boleh dapatkan kupon daripada Google. Kupon RM150 untuk akaun baru dan lama. Ada cara untuk buatkan Google sendiri menawarkannya kepada anda.


21. Perubahan terbaru Google Ads

Perubahan berlaku sehingga penghujung 2018.


22. Google Business / Location

Bagaimana untuk meningkatkan jualan kedai fizikal dengan fungsi Google Business. Orang cari produk anda terus ke lokasi yang anda tetapkan. Orang cari untuk serahkan duit kepada anda.


23: Google Ads + Affiliate = DUIT

Strategi yang boleh anda lakukan untuk buat duit pantas dengan affiliate. Ia berkesan samada untuk produk fizikal ataupun berbentuk digital.

24. Kemaskini Terkini Berkenaan Perubahan Iklan Search Untuk Tahun 2020

Ia adalah kemaskini berkenaan bagaimana untuk setting iklan search berdasarkan setting dan interface terbaru untuk tahun 2020. Ada perubahan terbaru yang penting untuk anda ikut.

25. Update Jun 2020: Kempen + Affiliate

Saya tunjukkan kempen sebenar untuk buat duit dengan affiliate  di tahun 2020 ini mengunakan Google Ads.


Banyak lagi akan ditambah dari masa ke semasa.


Ini adalah antara yang akan anda pelajari dalam Video Panduan Adwords. Jangan risau, akan ada video-video baru akan ditambah dari masa ke semasa. Video rakaman ini mengunakan Interface Google Ads(nama lama Google AdWords) yang terbaru.

Tingkat Jualan Dengan Kos Yang Lebih Murah!!

Anda Perlu Cepat Kerana

Harga akan meningkat RM10 bagi setiap 20 jualan.

Order sekarang. Anda akan terima akses anda dalam masa 24 jam dan mulakan pembelajaran anda.


Harga terkini adalah harga yang terendah pada borang tempahan.
Harga terkini = RM160


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Video Panduan Adwords (RM100) HABIS STOK
Video Panduan Adwords (RM110) HABIS STOK
Video Panduan Adwords(RM120) HABIS STOK
Video Panduan Adwords(RM130) HABIS STOK
Video Panduan Adwords (RM140) HABIS STOK
Video Panduan Adwords (RM150) HABIS STOK
Video Panduan Adwords (RM160)
3
JUMLAH

Kupon Diskaun

Masukkan kod kupon di bawah (jika ada) dan tuntut!

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel ebookmediapublishing@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaMohd Shamsuriyadi
No. Akaun7048840035
Buka CIMB Clicks  
PenamaEbook Media Publishing
No. Akaun558097055963
Buka Maybank2u  
PenamaMohd Shamsuriyadi
No. Akaun15818700053306
Buka RHBNow  

PENGESAHAN