Tempahan Madu Kelulut Asli

Tempahan Madu Kelulut Asli

Anak Anda Sering Sakit, Demam & Batuk? Dapatkan Madu Kelulut Asli Hasil Ternakan Sendiri di Kuala Kangsar, PerakNikmati Khasiat Terbaik Madu Kelulut Asli

Madu kelulut kaya dengan khasiat yang sangat baik untuk manusia. Tidak hairan lah di dalam Al-Quran sendiri menyatakan madu lebah adalah penawar kepada penyakit. Masalah utama sekarang ialah nak dapatkan madu kelulut yang benar-benar asli.

Jawapannya ialah dapatkannya terus daripada penternak. Setiap sarang kelulut mampu menghasilkan purata 200-300g madu sebulan. Bukan senang untuk mendapatkan madu kelulut dalam kuantiti yang besar apatah lagi untuk eksport atau dijual secara komersil. 

Antara kebaikan Madu Kelulut Asli:

1. Meningkatkan Daya Tahan Tubuh
2. Mencegah serangan strok
3. Melancarkan perjalanan darah
4. Meningkatkan pengeluaran hormon
5. Membaiki Sel tubuh yang rosak
6. Mengelakkan badan berasa letih
7. Digunakan dalam rawatan pesakit Diabetes di USM
8. Meningkatkan kecerdasan
9. Membantu penyembuhan luka
10. Mencegah kanser
11. Mengurangkan masalah resdung
12. Merawat batuk ,selsema dan sakit kerongkong
13. Mengurangkan lelah/asma
14. Melancarkan pernafasan
15. Menstabilkan kandungan gula dalam darah
16. Menurunkan tekanan darah tinggi
17. Mencegah pembentukan batu karang
18. Memberi dan meningkatkan tenaga
19. Memperkuat fungsi otak dan jantung
20. Tenaga segera kepada ahli sukan

dan banyak lagi...

Bagaimana Nak Dapatkan Madu Kelulut Asli Ini?

Anda juga boleh order di laman web ini. Saya hanya perternak kecil dengan hasilan 3-6kg Madu sahaja sebulan. Jadi stok sangat terhad dan hasil tidak tetap bergantung kepada musim. Tapi Insyallah, boleh booking dulu jika anda perlukan madu lebah kelulut asli.

Sumber nektar di lokasi ternakan adalah pokok buah buahan seperti rambutan, durian, kelapa, belimbing, kopi dan juga bunga-bunga liar dan ditanam seperti rumput-rumput, bunga akar dani, air mata pengantin, getah dan banyak lagi. Tanaman herba seperti misai kucing dan hempedu bumi juga ditanam di sekitar kawasan ternakan.


Harga Madu Kelulut adalah RM110 untuk sebotol 350gm.

Jika 3 Botol iaitu 1.050KG harga RM300.

Nak cuba botol kecil dulu? Kami ada botol 150g. Harga RM50 sahaja termasuk pos laju.


Harga adalah termasuk kos Pos Laju. Dijamin madu asli kelulut ternakan sendiri bukan diambil daripada orang lain. Penghantaran menerusi perkhidmatan Pos Laju.


Cara pemakanan madu kelulut hasil kajian Dr.Suri Roowi (MARDI):

1. Madu dimakan ketika perut kosong, sebaiknya setelah awal pagi.
2. Selepas satu jam pengambilan Madu barulah mengambil makanan/sarapan. Ia adalah untuk membolehkan badan kita menyerap sepenuhnya khasiat madu.  Badan kita memerlukan 1/2 jam untuk menyerap madu. Jalan selamat, kita tambah jadikan 1 jam.

3. Atau 3 jam selepas makan.

Cara Pemakanan Mengikut Sunnah

Madu diletakkan di tapak tangan yang bersih & dibiarkan seketika lalu dijilat. Tangan kita mempunyai enzim yang baik untuk tubuh. Pastikan tangan anda sudah bersih.

Jika tidak selesa dengan cara menjilat ditapak tangan, anda boleh mengunakan sudu.

Jika tak tahan dengan kemasamamnya, anda boleh gunakan 1 gelas air suam/air masak dengan 1 sudu madu. Makan setengah jam sebelum bersarapan. Jadi selepas bangun tidur, amalkan 1 sudu madu bersama air masak atau suam. Hanya 1/2 jam diperlukan badan untuk menyerap semua khasiat madu.

Kesimpulannya cara terbaik memakan madu kelulut ialah meletakkan madu di tapak tangan dan jilat. Setelah 1 jam barulah makan.

Elakan madu dimakan bersama susu atau makanan berprotein. Jika nak makan madu dengan susu, perlu tambah barli atau makanan berserat untuk membolehkan khasiat madu diserap oleh badan. Susu menyerap dan mengikat khasiat madu jika dimakan bersama berdasarkan kajian Dr. Suri.


Bersama Dr.Suri Roowi sempena lawatan MARDI ke Persatuan Penternak Kelulut Perak

Cara Penyimpanan Madu Kelulut

Madu Kelulut sebaiknya disimpan di dalam peti sejuk untuk mengurangkan proses penapaian. Jika tidak, semakin lama madu anda semakin masam seperti cuka kerana enzim di dalam madu menapai dengan glukosa di dalam madu. Inilah yang menyebabkan madu meletup apabila dibuka terutamanya madu yang baru atau tidak dibuang kandungan airnya.


Madu kami dikurangkan terlebih dahulu kandungan air sebelum dijual. Hasilnya madu lebih pekat dan kurang meletup apabila botol dibuka.


Dapatkan Segera!! Stok tak banyak dan terhad.. Pertanyaan boleh kemukakan ke talian 0129565256 . Boleh call atau Whatsapp. (Untuk wassap klik je no.telefon)


Jumlah stok semasa boleh tengok pada borang tempahan. Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Madu Kelulut Asli 150g (RM50)
20
Madu Kelulut Asli 350gm (RM110) HABIS STOK
Madu Kelulut Asli 3 Botol (1.050kg) -RM300
2
Madu Kelulut Asli 280g (RM90)
20
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau

Butiran Pembayaran

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel ebookmediapublishing@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaMohd Shamsuriyadi
No. Akaun7048840035
Buka CIMB Clicks  
PenamaEbook Media Publishing
No. Akaun558097055963
Buka Maybank2u  
PenamaMohd Shamsuriyadi
No. Akaun15818700053306
Buka RHBNow  

PENGESAHAN