Tempahan Madu Kelulut Asli

Tempahan Madu Kelulut Asli

Risau Termakan Madu Tiruan Yang MERBAHAYA Dengan Lambakan Madu Tiruan Di Pasaran ? 

Ya. Ini adalah cerita benar. Menurut kajian 80% Madu dipasaran adalah Madu Tiruan atau sintetik yang membahayakan kesihatan jika diamalkan. Kita mencari penawar rupanya termakan racun kerana kerakusan sesetengah pembekal madu utama negara. Malah ada diantara mereka ini sudah mempunyai jenama tersohor dan dikenali. Namun hasil analisis di makmal. Ia adalah madu sintetik atau tiruan. Ia berikutan permintaan yang tinggi menyebabkan mereka rakus menghasilkan madu sintetik bagi memenuhi permintaan madu di pasaran.Hanya analisis makmal boleh menentukannya keaslian madu. Namun ada saintis yang berusaha untuk menghasilkan kit untuk ujian asas keaslian madu kelulut. Ia adalah kerana madu kelulut mempunyai satu aktioksidan khas yang tidak ada pada madu lebah Apis. 

Untuk keputusan sebenar, hanya ujian makmal sahaja boleh sahkan.

Bahaya Madu Tiruan

Di dalam Al-Quran ada dinyatakan bahawa Madu adalah Penawar kepada penyakit. Namun kerana madu tiruan ini, penyakit tidak hilang malah semakin teruk. Secara tak langsung menghilangkan kepercayaan tentang keajaiban madu yang dinyatakan di dalam Al-Quran tanpa kita sedari. Ia satu fitnah terhadap kebenaran Al-Quran. Sedangkan mereka tertipu dengan madu tiruan yang dibeli di farmasi dan juga pasaraya terkenal.

Hasil Analisis Makmal

1. Para saintis negara telah membuat eksperimen dengan memberikan tikus dengan madu tiruan. Hasilnya tikus berkenaan mati dalam masa yang singkat kerana pelbagai komplikasi seperti diabetes, kanser dan sebagainya. Berbeza dengan tikus yang diberikan madu asli, hidupnya lebih lama dan sihat. 

2. Ada madu tiruan dipasaran dimasukkan dadah dan bahan terlarang yang boleh mengundang pelbagai penyakit merbahaya.

3. Ada madu tiruan yang dicampurkan arak didalamnya.

Inilah cabaran di zaman moden hari ini. 


Jadi Dimana Nak Dapatkan Madu Kelulut Asli?

Jangan risau. Mudah sahaja, dapatkan daripada penternak lebah dan juga lebah kelulut yang jujur di tempat anda yang benar-benar menternak lebah. 

Anda juga boleh order di laman web ini. Saya hanya perternak kecil dengan hasilan 3-6kg Madu sahaja sebulan. Jadi stok sangat terhad dan hasil tidak tetap bergantung kepada musim. Tapi Insyallah, boleh booking dulu jika anda perlukan madu lebah kelulut asli.

Sumber nektar di lokasi ternakan adalah pokok buah buahan seperti rambutan, durian, kelapa, belimbing, kopi dan juga bunga-bunga liar dan ditanam seperti rumput-rumput, bunga akar dani, air mata pengantin, getah dan banyak lagi.


Harga Madu Kelulut adalah RM100 untuk sebotol 340gm.

Jika 3 Botol iaitu 1.020KG harga RM280.


Harga adalah termasuk kos Pos Laju. Dijamin madu asli kelulut ternakan sendiri. Penghantaran menerusi perkhidmatan Pos Laju.

Cara pemakanan madu kelulut:

Sebaiknya ia dimakan secara terus dengan mengunakan sudu plastik atau kayu. Elakkan mengunakan sudu besi kerana ada antioksidan yang terkandung di dalam madu musnah atau bereaksi apabila terkena pada besi. Ia adalah kerana madu kaya dengan aktioksidan yang menjadi penawar kepada penyakit.

Jika tak tahan dengan kemasamamnya, anda boleh gunakan 1 gelas air suam/air masak dengan 1 sudu madu. Makan setengah jam sebelum bersarapan. Jadi selepas bangun tidur, amalkan 1 sudu madu bersama air masak atau suam. Hanya 1/2 jam diperlukan badan untuk menyerap semua khasiat madu.

Cara Penyimpanan Madu Kelulut

Madu Kelulut sebaiknya disimpan di dalam peti sejuk untuk mengurangkan proses penapaian. Jika tidak, semakin lama madu anda semakin masam seperti cuka kerana enzim di dalam madu menapai dengan glukosa di dalam madu. Inilah yang menyebabkan madu meletup apabila dibuka terutamanya madu yang baru atau tidak dibuang kandungan airnya.


Madu kami dikurangkan terlebih dahulu kandungan air sebelum dijual. Hasilnya madu lebih pekat dan kurang meletup apabila botol dibuka.


Dapatkan Segera!! Stok tak banyak dan terhad.. Pertanyaan boleh kemukakan ke talian 0129565256 . Boleh call atau Whatsapp.


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Madu Kelulut Asli 340gm
Madu Kelulut Asli 3 Botol (1.020kg)
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau

Butiran Pembayaran

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel ebookmediapublishing@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaMohd Shamsuriyadi
No. Akaun7048840035
Buka CIMB Clicks  
PenamaEbook Media Publishing
No. Akaun558097055963
Buka Maybank2u  
PenamaMohd Shamsuriyadi
No. Akaun15818700053306
Buka RHBNow  

PENGESAHAN